La mulți ani, România!

romania

Dragilor, este ziua mea! Astăzi mă cheamă și România! La mulți ani, mie!
Dragilor, este ziua voastră! Astăzi, voi toți sunteți România! La mulți ani, vouă! La mulți ani, românilor, oriunde sunteți acum!
Să aveți o sărbătoare frumoasă! 
Cum nu confund țara cu cei ce pasager o conduc, eu chiar sunt mândră că trăiesc aici. Bune sau mai puțin bune, toate întâmplările de aici sunt astfel deoarece locul le împrumută un anumit specific, o amprentă unică, naturalețe și autenticitate. Ce-ar fi orașul meu fără stat la coadă, fără țeava spartă, fără lipsa de semnal TV când plouă, fără ciorile din castanii de pe bulevard, fără câinii de care îmi este milă atunci când îi văd vânați de hingheri, fără canalele înfundate ce inundă străzile când plouă abundent, fără hârtii pe jos, fără buticurile de la parterul blocurilor, fără teribiliștii de la volan care-ți taie calea, fără... fără...?
Fără această capacitate de a socializa, fără curioși, fără empatia dintre om și om sau om și animal, fără fata prietenoasă de la supermarket?
La mulți ani, române, tu pui suflet când muncești, tu te zbați și îți pasă! La mulți ani, ție, că ți-s dragi copiii, chiar dacă nu le poți oferi întotdeauna ce merită, chiar dacă nu le poți da tot ce au alți copii, tu le dai timpul tău și toată iubirea din tine! La mulți ani, ție, care nu ai fost demult în concediu, la mulți ani și Dumnezeu să te audă și să îți împlinească visurile! La mulți ani, ție, care zâmbești când ți-e greu, care speri necontenit! La mulți ani, român iubit!


romania


Surse foto - www

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită