CND TURISM - drumul pașilor mei



"Only confidence in the path will make it reveal itself"


            Vreau să mă pierd în mulțime. Vreau să desenez un drum cu pașii mei, să-l privesc în ochi pe trecătorul necunoscut pe care n-am să-l mai întâlnesc niciodată, să simt că o parte din sufletul meu i-a fost revelată fără să mi se diminueze farmecul, ba, din contră, m-a simțit umană, caldă, vie...
imagine web
Să mă-mbrac în stil hippie, să n-am orar sau mese regulate, să cobor din metrou într-o stație aleasă aleatoriu, să străbat distanțe mari pe jos, cu brățările de la glezne pline de praf, părul în dezordine și hainele căzând neglijent... Să ascult în căști Led Zeppelin, Pink Floyd sau Jethro Tull, să merg la duș public, să-mi pun hainele de schimb din rucsac...           Las florile de câmp la recepție pe o măsuță, fac un duș în tihnă, ies de-acolo cu părul strălucitor, plătesc și, brusc responsabilizată, iau metroul care trebuie pentru a ajunge la cafeneaua unde lucrez... Metamorfoză totală. Și... printre ceștile de espresso ce-mi pleacă din mână, muzica de la radio, gălăgia clienților conversând în toate limbile lumești, gesticulând amplu, eu îmi regăsesc gândurile.           Punta Cana. Republica Dominicană. Sunt un paradox, o non-conformistă care adoră luxul. Confortul și luxul pe care mi le voi permite în această vară. Aștept de multă vreme această relaxare, iar răspunsul ideilor mele sofisticate a venit după ce am răsfoit internetul și am găsit CND TURISM- Vacanțe Speciale, agenția de turism care-ți oferă posibilitatea de a-ți planifica 
vacanța alături de un specialist în organizarea de călătorii. Serviciile turistice de calitate constituie un avantaj pentru reușita evadării tale. Secvențe cu atrăgătoare alegeri, locuri eternizate pe hârtie, figuri debordând de fericire, toate acele must-see-uri, prezentate de consultantul de specialitate, au constituit argumente în plus în sprijinul hotărârii mele de a munci un pic mai mult pentru a-mi permite sejurul în Punta Cana. Mă fascinează drumul, mă cucerește noul, mă atrage frumosul, mă motivează recompensa, mă provoacă necunoscutul... Când decid că voi atinge un țel, dau din coate, renunț la lenevitul în pat până târziu, muncesc în weekend, aș munci tot timpul pentru a mă trezi, într-o zi, în realitatea visată, dorită insistent, până la obsesie uneori. Distanța nu e un obstacol, ci face parte din modul meu de a savura itinerariul, este inclusă în plăcere. Ore de zbor, numărând aștri, conversația cu un necunoscut pe care-l simți, pe moment, aproape... Este prietenul acela căruia-i ceri numărul de telefon și adresa, dar nu-l cauți niciodată... Este și va fi mereu străinul din amintire. Întotdeauna departe, pierdut în șirul gândurilor tale...
       
Iar eu sunt aproape de destinația de vacanță. Deja văd palmierii, pată de culoare predominantă în aceste locuri exotice...



Hard Rock Hotel and Resort, Punta Cana





            Pentru că vreau o vacanță specială, am ales o destinație aparte, cu nume de-o sonoritate ce pare emoție. Aleg această oază de liniște, cu nisip fin și apă clară, turcoaz, vreau să mă-ntind la soare, ca o pisică leneșă și mare și să sorb agale un cocktail de fructe exotice. Ador să privesc întinderea de apă, fără să mă gândesc la nimic, doar savurând momentul. Atunci ochii mei întâlnesc nemărginirea, atunci mă umplu de lumină, zăresc o poartă deschisă către infinit... E momentul în care energia mea vitală se reface, nu sunt decât eu cu natura și cu divinitatea, manifestate în locuri, oameni, cer și ape... Înot în apele limpezi ale oceanului, râzând ca un copil, plonjând în adânc, avântându-mă în larg și prelungesc mirajul, fermecată... E clipa perfectă, irepetabilă, e țelul atins ce s-a transformat în zâmbet și bună-dispoziție. 

             E timpul acum să merg să explorez și celelalte oferte ale provinciei. Pe lângă apele adânci ale oceanului, cu piscine naturale marine în care abundă substanțe minerale, în Punta Cana există și baze de tratament și relaxare - saună, jacuzzi, SPA. Salinitatea din unele băi naturale este foarte concentrată, astfel încât acestea pot fi folosite în scopuri terapeutice.
            Vreau să ajung pe multe plaje de aici, Uvero Alto (Copacul înalt - un arbore de 6m ce produce un fruct asemănător strugurelui), Arena Gorda (Nisipul Gras - numită astfel din cauza plajelor sale de nisip înclinate ușor spre mare), Macao, Bavaro, El Cortecito (Curticica), Las Corales (Coralii), Cabeza de Toro (Cap de Taur), Cabo Engano (eu l-am tradus - Finalul decepției), Punta Cana (pe care eu l-am tradus - Apogeul distracției, deși "cana"  înseamnă "fire albe (de păr)" m-am folosit în această traducere de expresia "echar una cana al aire", care înseamnă "a sărbători cu zgomot, în mod gălăgios"), Juanillo. Cei 80 de km de coastă încep de la Bavaro și se termină la Uvero Alto.
            Hotelul în sine este o atracție deosebită, un loc plăcut, complet, confortabil, care pune la dispoziție 13 piscine, 9 restaurante, 23 de baruri (vanilla coffee, mmm!), teren de golf, centru SPA, precum și unul dintre cele mai mari cazinouri din Caraibe.




"Momentul tău este acum"

             Tot aici poți merge cu barca, poți juca volei, golf, poți merge la shopping în diferite magazine și mall-uri. Poți lua lecții de echitație, te poți aventura pe poteci de pădure, poți încerca să domesticești valurile din postura de windsurfer, poți vâsli pe o canoe, poți face ski nautic. Ai șansa de a explora adâncul misterios al apelor, unde stau ascunse corăbiile scufundate de pirații de altădată, dar și de a vedea vietăți marine splendid colorate și recife de corali (snorkeling). Ca turist, poți avea alegeri excentrice, precum o călătorie cu balonul cu aer cald, dimineața, la răsăritul soarelui, sau te poți decide pentru o excursie cu elicopterul. Sunt tentații inedite în Punta Cana.
            CND TURISM  este alegerea mea, mediatorul între o dorință și împlinirea ei. Aleg să ajung la preferințele mele cu și prin Vacanțe Speciale și îmi place să împart cu tine impresiile lăsate de aceste locuri ce îți desfată simțurile. 
Să ai o zi frumoasă!  




Am scris acest articol pentru Spring SuperBlog 2017.
Surse foto: site-ul CND TURISM - Vacanțe Speciale, Wikipedia și alte surse web
           


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită