... ceva în plus

             În jocul social nu căutăm naturalețea, spontaneitatea copiilor, sinceritatea și mimica lor nestudiată, autentică ... din contră, căutăm reacțiile controlate, vorbele spuse special pentru a ne face să ne simțim bine, care sunt de multe ori laude nefondate și mult exagerate (tot astfel cum ne așteptăm să citim într-un zodiac numai de bine despre semnul nostru). În acest joc trebuie să știi să dai replica (de preferat rapid și spontan), să susții o conversație cu argumente pertinente, să lovești dacă ești atacat (nu la propriu, verbal, atât...) și să ataci și tu dacă e cazul ... totul pentru competiție, pentru întâietate, pentru a deveni chiar pentru scurt timp important. E esențial să ne simțim importanți -indiferent de durata acestei stări- pentru noi înșine, pentru a avansa și a afla cât am evoluat. Avem nevoie de ceilalți fie pentru că-i iubim, fie ca să ne susțină, fie din nevoia de a ajuta, fie pentru a-i blama sau umili, fie pentru amuzament sau bârfă, competiție, ajutor material în ambele sensuri ... orice! 
                  Deci, omul, ca animal social, are nevoie de semenii lui mai mult pentru dezvoltarea proprie, pentru definitivarea perfecțiunii spre care tinde, evitând solitudinea care-l sălbăticește, care-l apropie de animalitate. El folosește în acest scop diverse mijloace scuzabile sau nu, printre care dezbinarea și dominația. Dominând, te simți în sinea ta un mic zeu, te simți departe de omul instinctual, vii cu argumente, crești în ochii tăi și ai altora (zici tu ...) și, lăsând deoparte puțin ideea de păcat al mândriei, cui nu îi place să se simtă superior (?) ... 
                 Să te ferești de starea în care nimic nu te atinge, nu te provoacă, nu te încântă, nu-ți stârnește interesul ... de starea în care nu ai chef! Să cauți mereu stimuli, să te simți întotdeauna util, atractiv, inteligent, dorit, împlinit. Să fugi de singurătate fără regret și să-l cauți pe celălalt, să fii insistent, să te apropii de el pentru confirmarea ideilor tale, pentru human touch și pentru ... ceva în plus.

imagine web

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Răsfăț culinar la „Hanul din meri” ❤

Domnișoara Bubble și povestea ei total neobișnuită